انواع مجازی سازی
تکنولوژی مجازی سازی اساساً با استفاده از نرم افزار یک بستر مجازی برای کاربران ایجاد می کند ، که در آن این پلتفرم می تواند به عنوان لایه ای بین سیستم اصلی (RAM ، CPU ، ROM ، ذخیره سازی و غیره) و سیستم ثانویه/مجازی تجسم شود و همچنین به ما کمک می کند در دسترسی به این سیستم های اولیه به دلیل این فناوری مجازی سازی است که ما را به سمت فناوری ابری سوق می دهد ، همانطور که امروزه آن را به عنوان رایانش ابری می شناسیم ، همچنین مجازی سازی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است زیرا ما اکثر فایل های خود را در ابر ذخیره می کنیم ، بنابراین به سختی از آن استفاده می کنیم. ذخیره دسکتاپ ، ترس از خراب شدن فایل ها توسط ویروس یا قالب بندی سیستم را نیز از بین برده است.
قابلیت های مجازی سازی
حالا اجازه دهید با مثال زدن یعنی مجازی سازی سرور نحوه مجازی سازی را بررسی کنیم. در این مجازی سازی از یک لایه نرم افزاری به نام hypervisor استفاده می کنیم که سپس آن را با پایگاه خود یعنی سخت افزار ادغام می کنیم ، بنابراین برای هر کاربر مهمان به نظر می رسد که آن شخص از سخت افزار واقعی استفاده می کند اما به نوبه خود ، روی hypervisor کار می کند. این hypervisor همچنین به ما در ایجاد سیستم های مختلف بر روی یک سخت افزار واحد کمک می کند و همه آنها می توانند به طور موازی در سیستم عامل های مختلف کار کنند.
انواع مجازی سازی
اکنون که فهمیدیم مجازی سازی چیست و نقش مهم آن در فعالیتهای روزمره ما چیست ، اجازه دهید کمی عمیق تر شده و به بررسی روشها و انواع مختلف مجازی سازی بپردازیم.
۱٫ مجازی سازی دسکتاپ
این نوع مجازی سازی که به VDI (زیرساخت رومیزی مجازی) نیز معروف است در سیستم عامل ما مانند یک ماشین مجازی بر روی سرور همراه با دیگر VD (رایانه های رومیزی مجازی) اجرا می شود. برای پردازش این دسکتاپ مجازی ، ما آن را در مرکز داده با کمک سرورهای فیزیکی انجام می دهیم. چندین برنامه و سیستم عامل که توسط کاربر نهایی استفاده می شود در حافظه روی سرور ذخیره می شود. از امروز چند فروشنده اصلی مجازی سازی Citrix و VMware Horizon هستند ، این فروشندگان عملکرد بسیار نرم و صافی را در ماشین مجازی ارائه می دهند که کاربر نهایی متوجه نمی شود که در یکی از آنها کار می کند ، و آنها برنامه های کاربردی گسترده ای در صنعت فعلی هستند.
۲٫ مجازی سازی برنامه
در این نوع مجازی سازی ما از نرم افزار برای ایجاد برنامه خود به عنوان یک فایل اجرایی واحد که قابل اجرا در هر مکانی است ، استفاده می کنیم ، این نرم افزار از سیستم عامل ما جدا شده و ما آن را در یک سند باکس اجرا می کنیم. مجازی سازی برنامه را می توان به دو دسته تقسیم کرد که عبارتند از:
از راه دور: در این نوع مجازی سازی برنامه ، سرویس گیرنده از یک پروتکل نمایشگر استفاده می کند که برای ارتباط با ماشین سرویس گیرنده از راه دور است. یکی از مزایای این نوع مجازی سازی این است که به دلیل استفاده گسترده از آن ، تنظیم صفحه نمایش برای برنامه های مختلف آسان است.
جریان: زیبایی این نوع مجازی سازی برنامه این است که ما قادر خواهیم بود یک نسخه از برنامه را روی سرور خود داشته باشیم و می توانیم آنها را در سیستم های محلی سرویس گیرنده به صورت موازی اجرا کنیم ، بنابراین به دلیل این ارتقاء ، برنامه بسیار زیاد می شود راحت تر زیرا مشتری همیشه به آخرین نسخه اشاره می کند.
چند نمونه از مجازی سازی برنامه ها عبارتند از Xenapp ، VM Thinapp و Zenworks و غیره.
۳٫ مجازی سازی سرور
در این نوع مجازی سازی ، هدف ما مجازی سازی سروری است که از آن استفاده می کنیم ، یعنی چندین VM (ماشین مجازی) را در یک سرور فیزیکی واحد اجرا می کنیم. در اینجا منبع این سرور فیزیکی بین همه سرورهای مجازی مورد استفاده به اشتراک گذاشته می شود. برخی از منابع که عمدتا به اشتراک گذاشته می شوند CPU ، Storage ، ROM و RAM و غیره هستند و ما آنها را در hypervisor (لایه ای از نرم افزار بین سخت افزار اصلی و ماشین های مجازی) به اشتراک می گذاریم. این ماشین های مجازی جدا و مستقل از یکدیگر هستند و کاملاً قادر به اجرای سیستم عامل های مختلف در ماشین های مختلف هستند. برخی از فروشندگان رقابتی که در بازار مجازی سازی سرور را انجام میدهند عبارتند از vsphere (VMware) ، Xenserver (Citrix) و Hyper-V (Microsoft) و غیره.
۴٫ مجازی سازی ذخیره سازی
مجازی سازی ذخیره سازی اساساً ذخیره سازی موجود در دستگاه های مختلف را ترکیب کرده و با هم ترکیب می کند و آن را به عنوان یک ذخیره واحد نگه می دارد. شناسایی ذخیره سازی موجود با استفاده از نرم افزار و تجمیع آنها برای استفاده از آن در یک سیستم/محیط مجازی انجام می شود. این نرم افزار در واقع به طور مداوم درخواست های مختلف ورودی/خروجی از هر سیستم مجازی/فیزیکی را رصد می کند و آنها را رهگیری می کند و به مکان مناسب ارسال می کند ، جایی که انبارهای ترکیبی در یک محیط مجازی نگهداری می شوند. این روش مجازی سازی ذخیره سازی در واقع با صرف زمان نسبتاً کمتر از حالت معمول ، به مدیر برای هرگونه بازیابی یا پشتیبان گیری یا بایگانی داده ها به شیوه ای موثر و کارآمد کمک می کند. برخی از مزایای این نوع مجازی سازی عبارتند از:
داده های ما به راحتی به خطر نمی افتد حتی اگر میزبان خراب شود زیرا ما داده های خود را در یک مکان متفاوت و مناسب ذخیره می کنیم.
برای ما آسان است که از داده های خود محافظت ، ارائه و استفاده کنیم در حالی که سطحی از انتزاع را در ذخیره سازی خود پیاده سازی می کنیم
عملکردهای اضافی مانند بازیابی ، تکرار ، تکرار و غیره را می توان به راحتی انجام داد
۵٫ مجازی سازی شبکه
در اینجا ما از نرم افزاری برای جداسازی شبکه مجازی به صورت پایه استفاده می کنیم و عملکرد شبکه را انجام می دهد. پس از شروع به استفاده از این مجازی سازی شبکه ، از شبکه فیزیکی به منظور ارسال بسته ها استفاده می کنیم و کار مدیریت را با استفاده از نرم افزار انجام می دهیم. ما اساساً کل شبکه را جمع آوری می کنیم و با کمک جدول مسیریابی آن را در زمان واقعی مدیریت می کنیم و آنها نیز مستقل از یکدیگر هستند. یکی از نمونه های مجازی سازی شبکه این است که VPN یعنی شبکه خصوصی مجازی با کمک هرکسی می تواند به طور مجازی در اینترنت برای آنها شبکه ایجاد کند. اگر مجازی سازی شبکه (NV) را به یک سیستم ارائه می دهیم ، آن را داخلی می نامیم و اگر آنها را در یک شبکه مجازی ترکیب می کنیم ، آن را NV خارجی می نامیم.
نتیجه
در این مقاله ، ما نگاه جالبی به آنچه مجازی سازی ، عملکرد و انواع آن است ، داشتیم. درک این نکته که صنعت کنونی بازار و روزمره ما کاملاً بر روی دنیای مجازی کار می کند نیز برای یک نفر مهم است. بنابراین لازم است که ما ایده خوبی در مورد آن داشته باشیم.