شکایت کلاهبرداری اینترنتی

با توجه به رشد چشمگیر تبادل اطلاعات در فضای مجازی و فاصله گرفتن از ارتباط فیزیکی، رفته رفته وضعیت معاملاتی نیز در این فضا گسترش پیدا کرده و همانطور که امروزه تمامی ما با فضای مجازی درگیر هستیم بسیاری از معاملات و یا دلالی ها در این فضا انجام می شود. همین موضوع باعث شده است که همانطور که در فضای حقیقی بسیاری از جرایم در حین انجام معاملات صورت می پذیرد با روش های مدرن همین کلاهبرداری ها در فضای مجازی راه افتاده و موجب طرح شکایت کلاهبرداری اینترنتی بشود.

شکایت چک برگشتی

ذکر مثال
برای مثال بسیاری از شکایت ها که ناشی از فعالیت کلاهبرداران مبنی بر سو استفاده از اپلیکیشن دیوار می باشد به این صورت است که شخصی خود را مالک یک دستگاه خودرو و یا تلویزیون و یا هر وسیله دیگری معرفی می‌کند و قیمت اعلامی جهت فروش را ۲۰ یا ۳۰ درصد کمتر از قیمت واقعی اعلام می‌نماید. همین امر موجب ترغیب کاربران جهت خرید این دستگاه می شود. پس از برقراری تماس تلفنی با صاحب کالا فروشنده مدعی می‌شود با توجه به قیمت مناسب جنس خریداران زیادی اعلام آمادگی نموده اند و اگر شما قطعاً خریدار می باشید باید مبلغی را به عنوان بیعانه به شماره حساب اعلامی واریز نمایید در غیر این صورت قول نگه داشتن دستگاه برای خرید شما را نمی دهیم. همین امر باعث می شود که خریدار جهت از دست ندادن فرصت مناسبی که فکر می‌کند به دست آورده مبلغی را به عنوان بیعانه به شماره حسابی که فروشنده اعلام می نماید واریز کند اما پس از واریز مبلغ زمانی که به محل اعلامی فروشنده مراجعه می نماید متوجه می شود که اصلاً ایشان در آن محل حضور نداشته و آدرس اعلامی نادرست می باشد و همچنین فروشنده از پاسخگویی به تماس های تلفنی خودداری می نماید.
روش اعلام شده موضوع بسیار پیش پا افتاده در بین کلاهبرداری های اینترنتی می باشد اما با بررسی شکایت کلاهبرداری اینترنتی که در پلیس فتا پرونده های متعددی در این خصوص وجود دارد متوجه می‌شویم روش های بسیار پیچیده تری جهت کلاهبرداری اینترنتی وجود دارد که بر حسب نوع اقدام اسامی مختلفی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

جرم فیشینگ
برای مثال در جرم فیشینگ هنگامی که شما به عنوان خریدار خدمت یا کالا به سایت درگاه اینترنتی مراجعه میکنید درگاه باز شده اصلی نبوده و صفحه جعلی در اختیار شما قرار داده می شود که اطلاعات کارت شما را ذخیره می نماید. مثلاً شما جهت خرید یک دستگاه لپ تاپ به مبلغ ۲۰ میلیون تومان پس از انتخاب جنس مورد نظر وارد صفحه درگاه پرداخت می شوید اطلاعات کارت خود و رمز دوم را وارد نموده و پس از کلیک بر گزینه پرداخت متوجه می‌شوید که خرید انجام نشده و مجدد به صفحه قبلی برگشته و بار دیگر روی لینک خرید کلیک مینمایید و صفحه دوم همان صفحه واقعی میباشد و واقعاً شما خرید خود را از این طریق انجام میدهید. اما اطلاعات وارد شده در صفحه اول که صفحه جعلی می باشد باعث میشود شما اطلاعات کارت بانکی خود را به راحتی در اختیار ادمین های سایت کلاهبردار قرار دهید و ایشان جهت شناسایی نشدن ممکن است هفته‌ها یاماه ها بعد از خرید شما از اطلاعات کارت استفاده نموده و کارت شما را خالی نمایند.

اولین اقدام جهت طرح شکایت کلاهبرداری اینترنتی

بسیاری از افراد چنین تصور می کنند که پس از کلاهبرداری اینترنتی باید به پلیس فتا مراجعه کنند اما این برداشت و تصور اشتباه می باشد چرا که پلیس فتا مامور اجرای دستورات مقام قضایی می باشد در واقع شما باید در ابتدا شکایت خود را از سایت و یا فرد مورد نظر خود انجام بدهید و پس از اینکه پرونده به دادسرای ویژه جرایم اینترنتی ارجاع شد با دستور مقام قضایی جهت بررسی های فنی پرونده را به پایگاه پلیس فتا برده و استعلامات لازم را انجام بدهید. یکی از موضوعات مهم دیگر می توان به مطالبه مهریه اشاره کرد

شکایت چک برگشتی

جرم مزاحمت در تلگرام، واتساپ و اینستاگرام

همانطور که گفته شد با گسترش فضای مجازی رفته رفته جرایم ارتکابی در فضای حقیقی به این فضا نیز منتقل شده است. همانطور که سابق مزاحمین تلفنی مورد تعقیب قرار می‌گرفتند و قبل از آن مزاحمین در فضای حقیقی، پارکها و خیابان ها مورد تعقیب کیفری واقع میشدند در حال حاضر نیز در صورتی که شخصی در فضای مجازی از جمله تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ یا هر فضای دیگری اقدام به مزاحمت، فحاشی، توهین، تهمت و افترا نماید این امکان وجود دارد که با طرح شکایت مزاحمت علیه او تعقیب کیفری ایشان آغاز شود. اما ذکر این نکته حائز اهمیت می باشد که متاسفانه با توجه به اینکه برنامه های نامبرده شده برنامه‌های داخلی نمیباشند دسترسی به اطلاعات افرادی که اقدام به مزاحمت نموده اند برای پلیس فتا دشوار و یا غیر ممکن می باشد لذا این توقع که تمامی شکایات باید به نتیجه برسد توقع زیادی از پلیس فتا میباشد، اما ممکن است با توجه به آی پی های استفاده شده پلیس فتا امکان ردیابی مزاحمین را داشته باشد و بتواند اطلاعات و هویت ایشان را کشف کرده و به دادسرا اعلام نماید. پس از اعلام هویت فرد مزاحم دادسرا بر اساس اطلاعات وی ابلاغیه جهت حضور در شعبه ایشان صادر می نماید و پس از انجام بازرسی‌های اولیه در صورت احراز وقوع جرم توسط او، قرار جلب به دادرسی و نهایتاً کیفرخواست علیه وی صادر شده و پرونده به شعبه خاصی در دادگاه کیفری ۲ ارجاع میشود. قاضی رسیدگی کننده در دادگاه نیز در صورتی که دفاع موثری از طرف متهم صورت نپذیرد بر اساس قانون مجازات اسلامی و قانون جرایم رایانه‌ای حکم مبنی بر مجازات نقدی و یا شلاق یا حبس علیه وی صادر می نماید.
در صورتی که شما نیز قربانی جرایم اینترنتی شده اید می توانید با مشورت با وکیل دادگستری متخصص در تهران در این زمینه و اعطای وکالت به او پیگیری امور خود را به ایشان سپرده و از حصول نتیجه مطلوب مطمئن شوید.

مطالب مرتبط